imprimanta

Imprimante. De cate tipuri sunt?

Imprimante le sunt folosite de diferite tipuri de intreprinderi. Imprimantele folosesc diferite tehnologii pentru a imprima text și grafica pe hârtie. În prezent cele mai multe tipuri de imprimante sunt cele fără contact cu un suport fizic. Precum cele inkjet, laser etc.

Imprimante termice
Imprimantele termice, utilizate în casele de marcat folosesc role de hârtie tratată care își închide nuanța atunci cand este încălzită. Mecanismul de imprimare alimentează hârtia, lângă un cap de imprimare care conține o sursă de încălzire electronică sofisticată, producând text și imagini simple pe bandă. O imprimantă termică nu are nevoie de cerneală, toner, sau alte consumabile, facând-o ușor de utilizat și întreținut. Cu toate acestea, hârtia devine întunecată atunci când trece de zonele calde. După mai multe luni, poate deveni imposibil de citit.

imprimante

Imprimantă cu inkjet
Reprezintă o tehnologie comună pentru aplicații desktop. Imprimantele inkjet sunt ieftine și de încredere. Cartușul imprimantei conține componente care pulverizează cantități controlate de cerneală pe pagină. Astfel se formează textul de înaltă calitate și grafica. Restul mecanismului de imprimare este format dintr-un braț care mișcă cartușul înainte și înapoi pe pagină. Cartușul când ramâne fără cerneală, trebuie înlocuit.

Laser si LED
Imprimantele laser cu diode au un mecanism care utilizeaza un tambur de metal sensibil la lumina si un toner pudra. In interiorul imprimantei, lumina de la un laser deseneaza imaginea paginii pe tambur ca o serie de puncte minuscule. Lumina produce o sarcina elecrica statica in tambur, facand ca toner-ul pudra sa se agate de el. Atunci cand este incalzit, toner-ul se topeste, iar mecanismul imprimantei preseaza ofoaie de hartie pe tambur, facand toner-ul sa se imprime pe hartie. Imprimantele laser suntmai rapide imprimantele cu jet de cerneala si ofera rezultate de inalta calitate.

imprimante

Impact
Imprimantele de impact imprima paginile prin lovirea unei panglici imbibate cu cerneala, cu un mecanism motrice punctat. Un cap de imprimare contine un se de fire rigide dispuse intr-o coloana verticala. Pe masura ce capul de imprimare se misca pe hartie, un selenoid conduce firele la viteza mare in panglica, ceea ce face randuri de puncte care formeaza caractere si grafica. Desi imprimantele de impact sunt mai zgomotoase si mai putin sofisticate decat modelele cu laser sau cu jet de cerneala, sunt intreprinderi care folosesc aceste imprimante pentru tiparirea de facturi. Imprimante realizeaza o impresie clara pe fiecare exemplar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comodo SSL