10 sfaturi utile pentru a-ți optimiza profilul de Instagram
De când Instagramul a fost achiziționat de Facebook , am asistat la creșterea exponențială a platformei în domeniul publicității. Marketing-ul pe Instagram a devenit o modalitate foarte bună de a optimiza experiența socială a clienților. Dar înainte de a vă concentra pe promovarea publicității și invitarea clienților pe pagina voastră, este important să vă fi clădit eficient propria pagină.
Vom începe discuția prin a prezenta modalități de a capta cu exactitate experiența pe care o oferă brand-ul tău pe Instagram prin optimizarea profilului pentru #InstaSuces.

Creează o scurtă descriere a brand-ului pentru a-ți orienta profilul de Instagram
Înainte de optimizarea profilului este nevoie să înțelegi cum funcționează brand-ul tău. Acest lucru poate părea prostesc, dar realitatea este că cele mai multe companii nu au o imagine clară asupra activității lor. Cu cât brand-ul este mai unificat din interior de către angajați, cu atât va fi mai clasă comunicarea cu clienții. Branding-ul este un element foarte important pentru succesul unei companii, deoarece ajută la formarea unor așteptări și creează o relație puternică cu clienții potriviți.
Scurta descriere a brand-ului tău (brand brief) trebuie să definească în mod clar:
- Personalitatea- Cine ești? Ce îți place, ce nu îți place, etc?
- Valori: Cum vă defășurați activitatea? Acestea sunt cuvinte cheie precum „transparență” și „comerț echitabil”.
- Misiune: De ce- De ce oamenii ar trebuie să aibă încredere în compania ta și în produsele pe care le oferi?
- Primisiunea: Care este angajamentul dvs. față de client? Care este valoarea propunerii tale?
Înțelegerea acestor patru elemente cheie de branding, te vor ajuta în formarea unui brand substanțial, concis și puternic pe Instagram.
10 sfaturi pentru a-ți optimiza profilul de Instagram
1. Asigură-te că Bio-ul vă reprezintă clar brand-ul
Bio-ul este introducerea. În momentul în care cineva îți descoperă brand-ul, trebuie să fii sigur că ai cea mai bună și onestă descriere a brand-ului. Pentru a garanta acest lucru, asigură-te că bio-ul este în concordanță cu descrierea scurtă (brand brief). Lasă vocea brand-ului să vorbească cu publicul țintă!
2. Alege cu atenție imaginea de profil
Indiferent dacă utilizați logo-ul firmei sau orice altă imagine, asigură-te că imagnea este dimensionată corespunzător pentru Instagram. Imaginile defectuoase din acest punct de vedere vor arăta neglijent și în consecință vor scade credibilitatea brand-ului. De cele mai multe ori, brand-urile de succes foloses logo-ul companiei la ca imagine de profil. Acest lucru te ajută să păstrezi un branding consistent.
3. Nu folosi hashtahg în Bio
Bio-ul brand-ului tău nu este doar un Tweet la finalul căruia adaugi o grămadă de hashtag-uri. Nu folosiți hashtag în secțiunea Bio deorece ele nu sunt accesibile. Desigur, dacă vreți ca oamenii să-și eticheteze fotografiile lor cu un anumit hashtag, poți lista acest lucru în Bio dar nu trata această secțiune ca un Tweet. Kay Jewelers este un exemplu foarte bun pentru modul în care poți include corect un hashtag în Bio.
4. Alege un hashtag pentru promovare
Este la fel de important să aveți un CTA (Call to Action) clar definit. A cere oamenilor să își eticheteze fotografiile cu un hashtag este un CTA în sine. Deci, alege un hashtag și cere audienței să îl folosească. Furnizarea mai multor hashtag-uri poate crea confuzie. Păstrează controlul!
5. Asigură-te de contentul creat
Oamenii pot posta fotografii folosind hashtag-ul tău. În acest fel, alții pot căuta hashtag-ul și pot vedea toate imaginile postate asociate cu acest lucru. Dacă folosiți pur și simplu text, doar tu și follower-ii respectivei persoane vor fi în măsură să descopere imaginea partajată. Astfel, este ideal să folosești hashtag-uri pentru a asigura o acoperire mai mare a brand-ului.
6. Măsoară impactul link-urilor tale de pe Instagram
Nu folosi link-uri în secțiunea Bio deoarece acestea nu sunt accesibile! Utilizați secțiunea URL pentru a afișa link-ul pe care îl dorești.
Pentru a măsura impactul link-ului pe care l-ai distribuit pe Intagram, poți folosi Google URL Builder. Completează câmpurile necesare pentru a crea o legătură care poate fi urmărită. Google vă va da un link foarte mare pe care îl poți scurta ulterior folosind Bitly. Astfel, îți vei personaliza link-ul pentru un branding consistent. Aici poți găsi ghidul complet.

7. Nu te bloca la un singur URL
De ce schimbă oamenii mereu link-urile pe Instagram? Deoarece acestea ajută al reducere decalajului dintre conversie și social. Trimiterea oamenilor pe pagini cu diferite produse, pagini de destinație, sunt toate avantaje constante ale schimbării link-urilor. Canalele de știri folosesc link-ul pentru a trimite urmăritorii la noi articole pe care doresc să le promoveze activ.
8. Nu folosi termenul „Oficial”
Nu spune „cont oficial”! Instagram are deja insigna „verificat”, astfel încât oamenii știu deja că tu ești contrul oficial al mărcii pe care îl promovezi, nu este nevoie să risipești spațiu prețios din Bio pentru a spune acest lucru. Adevărul este că oricine poate pretinde are profilul „oficial Kim Kardashian”, dar cu toate acestea ne putem da seama cu ușurință care este de fapt profilul ei.
9. Utilizează-ți funcția de locație ca CTA
Atunci când publici o fotografie pe Instagram, ai posibilitatea de a preciza locația în care vă aflați. După ce este publicată postarea, locația va apărea deasupra imaginii. Din moment ce se poate introduce manual numele lcoației, fără a verifica dacă locația există, companiile pot folosi acest lucru ca un CTA.
10. Nu lua în mod superficial imaginile pe care le distribui
Imaginile pe care le distribui pe Instagram ajută la crearea unei experiențe a brand-ului. Orice imagine și comentariu pe care le distribui te va ajuta să crești brandingul companiei. Asigură-te că menții imaginea brandului consistentă cu descierea pe care ai realizat-o (brand brief). De exemplu Sturbucks face o treabă minunată folosind Instagramul ca o extensie a magazinului lor.